dinprisguide logo

Sammenlign de bedste og billigste a-kasse og fagforenings priser

Vælg den A-kasse/fagforening der matcher dit behov bedst
og tilmeld på selskabets hjemmeside.
Vi tilbyder en uvildig formidling af priser og serviceydelser fra danske a-kasser og fagforeninger.
dinprisguide.dk er kommercielt drevet og modtager henvisningsprovision fra a-kasserne og kan dermed holde denne service 100% gratis for forbrugerne.
dinprisguide.dk sammenligner ikke nødvendigvis alle produkter på markedet og er dermed ikke fuldt dækkende for hele markedet.

Dagpengesatser 2021

Beskæftigelse Dagpenge type Kr. pr. måned
Lønmodtager og selvstændige Fuldtid 19.322,-
Lønmodtager og selvstændige Deltid 12.881,-
Lønmodtager og selvstændige Dimitt. fuldtid med forsørgerpligt 15.844,-
Lønmodtager og selvstændige Dimitt. fuldtid uden forsørgerpligt 13.815,-
Lønmodtager og selvstændige Dimitt. deltid med forsørgerpligt 10.562,-
Lønmodtager og selvstændige Dimitt. deltid uden forsørgerpligt 9.210,-

På udkig efter en billig a-kasse eller en fagforening for at sikre dine vilkår?

A-kasse
En a-kasse, også kaldet en arbejdsløshedskasse, tilbyder forsikring mod arbejdsløshed og de fleste a-kasser er samtidig tilknyttet en fagforening.

Fagforening
En fagforening har til formål at opnå de bedst mulige løn- og arbejdsforhold for sine medlemmer. Derudover kan fagforeningen bistå dig hvis der skulle opstå konflikt i arbejdsforholdet.

Sammenlign a-kasser og fagforeninger
Se forskellene på a-kasserne og når du ønsker mere information kan du gå direkte til deres egne hjemmesider med knappen “Bliv medlem”.

Deltagende partnere
Et udvalg af de a-kasser og fagforeninger som der henvises til på dinprisguide.dk

Vi tilbyder en uvildig formidling af priser og serviceydelser fra danske a-kasser og fagforeninger.
dinprisguide.dk er kommercielt drevet og modtager henvisningsprovision fra a-kasserne og kan dermed holde denne service 100% gratis for forbrugerne.
dinprisguide.dk sammenligner ikke nødvendigvis alle produkter på markedet og er dermed ikke fuldt dækkende for hele markedet.

Lad os høre din mening
Vores mission er at skabe landets bedste oversigt over danske a-kasser og fagforeninger.
I disse bestræbelser vil vi meget gerne have dine inputs til ris og ros.

Danske a-kasser og fagforeninger

Business Danmark
Speciale i salg og marketing. fuld adgang til Commercial Academy, der kan styrke din udvikling og karriere. Specialiseret juridisk rådgivning kan spare dig for uheldige sager i dit ansættelsesforhold.

Det Faglige Hus
Upolitisk – ingen indblanding i politik eller religion.
Det Faglige Hus er med sine knap 90.000 medlemmer en af de større uafhængige a-kasser i Danmark. Her kommer du til at slippe en månedlig betaling på 466 kroner, hvis du vil være medlem. De tilbyder dig også lønsikring, men det kræver dog, at du både er medlem af deres fagforening og a-kasse. Men det kan være, det er interessant for dig at være medlem af begge dele.
“Det Faglige Hus er et paraplybrand for en række fagforeninger, a-kasse og forening for selvstændige. Som medlem af vores organisationer er du sikker på, at dit kontingent ikke bliver brugt til at støtte politiske partier og lignende. Vi mener, at politik er en privat sag, som det er op til det enkelte medlem at forholde sig til uden indblanding fra andre. Ideen er og har altid været, at det skal være muligt for lønmodtagerne og selvstændige at få både en faglig og a-kasse mæssig dækning uden, at det skal koste en formue.”

FRIE (tidl. Frie Funktionærer)
Handel og kontor – bl.a. hjælp til løn- og kontrakter samt karriererådgivning.
FRIE er en fagforening med egen tværfaglig a-kasse – optager lønmodtagere inden for alle fagområder. FRIE er kendt for individuel rådgivning og service. FRIE støtter ikke partipolitik og har høj medlemstilfredshed. FRIE Funktionærer har ca. 30.000 medlemmer.

CA a-kasse
“CA a-kasse er en landsdækkende a-kasse for 35.000 medlemmer inden for business, ledelse og økonomi. Næsten alle vores medlemmer arbejder på det private arbejdsmarked og har en erhvervsøkonomisk uddannelse fra universiteter, handelshøjskoler og handelsakademier.”

Krifa – Kristelig Fagforening
Tværfaglig fagforening for alle lønmodtagere, uanset hvilken branche man er beskæftiget i.
Med omkring dobbelt så mange medlemmer er Krifa også en a-kasse, der er åben over for alle. Her skal du slippe tre kroner mere om måneden, end hvad du giver for at være med i Det Faglige Hus. De tilbyder også både fagforening og lønsikring, og har som yderligere tilbud også en pakkeløsning for studerende, hvilket kan være interessant for dig, hvis du stadig læser. De har mange løsninger, så det er værd at læse op på, hvis du mener, Krifa kunne være en mulig a-kasse for dig.

Lederne
“Lederne er Danmarks 3. største fagforening med ca. 180.000 kunder. Lederne arbejder for en lønmodtagerlov og er uafhængige af partipolitiske interesser. Lederne arbejder tværfagligt og ud fra princippet om, at dialog er vejen til at skabe gode resultater. Lederne tror ikke på strejke som værktøj til at løse konflikter. Lederne forhandler overenskomster og gensidig respekt er udgangspunktet for dialog.”

Min a-kasse
Min a-kasse er en tværfaglig a-kasse – alle lønmodtagere uanset uddannelse og branche kan blive medlem. Min A-kasse sætter en ære i både at holde kontingentet nede og servicen i top. Min a-kasse er blandt de billigste a-kasser i Danmark. Min A-kasse blev i både 2005, 2007 og 2009 under navnet STA kåret til den a-kasse med de mest tilfredse medlemmer af Arbejdsdirektoratet. Min A-kasse startede i 1914 og er dermed en af landets ældste a-kasser.

ASE
Uafhængig medlemsejet arbejdsløshedskasse for alle, uanset om man er lønmodtager, iværksætter, selvstændig eller i uddannelse.
“ASE er en af Danmarks største, uafhængige a-kasser for selvstændige og lønmodtagere. Vil du også være medlem af en fri og uafhængig a-kasse?”
Det er ikke prisen, der skiller dem ad. Angående medlemstallet, så ligger det på ca. 140.000. Her er der tilbud om alternativ fagforening og lønsikring via Top-Danmark. Til studenter er der “kun” tilbud om hjælp til CV og ansøgninger.

MA a-kasse
Speciale i Humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.
“Magistrenes Arbejdsløshedskasse har rådgivet akademikere siden 1974. Vi udgør et fagligt fællesskab for dig som akademiker inden for humaniora, naturvidenskab, it, kommunikation, sundhed, samfundsvidenskab, psykologi og pædagogik. Og er den største a-kasse for humanister og scient.er. Vores medlemmer har gennem årene givet os de spidskompetencer, der skal til for at hjælpe dig gennem regeljunglen og være din advokat i regelsystemet. Vi forkorter din ledighedstid ved at åbne dine øjne for nye jobmuligheder, fordi vi kender dit jobmarked. Vi tilbyder dig temadage, workshops og efterlønsmøder for at gøre dig klogere. Vi er en tværfaglig a-kasse med fokus på højtuddannede. Vi er over 54.000 medlemmer.”

Akademikernes ambitiøse A-kasse
Den tredjestørste a-kasse her i landet finder vi i Akademikernes A-kasse. Modsat nogle af de andre på markedet, tilbyde de ikke kombineret fagforening. Akademikernes A-kasse har et medlemstal på 193.176 pr. 1. januar 2015. Deres medlemstal er kun vokset over den seneste periode, hvilket blandt andet skyldes, at man kan blive medlem uanset ens faglige baggrund. Så er du akademisk uddannet, og leder du efter en a-kasse, kan denne være velegnet til dig.

CA a-kasse
Karrierepartner med flere karriereudviklende tilbud for både ledige, studerende og arbejdene.

HK Danmark
Med få tusinde flere medlemmer finder via HK Danmark på andenpladsen over danske a-kasser med flest medlemmer. De har dog, modsat flere af de øvrige a-kasser, set en mindre tilbagegange i antallet af medlemmer, hvilket blandt andet kan skyldes et fald i antallet af ansatte i de faggrupper, som a-kassen repræsenterer.

3F – Fagligt Fælles Forbund
Og ja, så er vi kommet til rosinen i pølseenden. Og det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at vi her finder 3F – Fagligt Fælles Forbund. Ligesom HK dækker 3F også bestemte faggrupper, og er dermed ikke åben for alle tilmeldinger. De topper listen over flest medlemmer med intet mindre end lidt over 246.000 medlemmer.

Baggrund og info

De tre største a-kasser i Danmark
Vi har en lang række a-kasser i Danmark. Og for hvert år kommer der flere og flere til, som sammen med alle de andre hver eneste dag kæmper for at øge medlemstallet. For de nye a-kasser er der dog langt op til de tunge drenge i klassen, som dog heller ikke har åbent for hvem som helst, ligesom flere af de små har. Her tager vi et nærmere kig på de største a-kasser i Danmark, og måske er du endda allerede medlem af en af dem.

Hvilken a-kasse skal du vælge?
Har du endnu ikke fundet dig en a-kasse, kan det være, en af disse passer til lige netop din faggruppe. Er det ikke tilfældet, er der også en lang række af uafhængige a-kasser, som er åben over for alle typer medlemmer, uanset uddannelse og faggruppe. Det er nemt og hurtigt at finde frem til en liste over hele landets a-kasser, og på den måde kan du jo hurtigt ekskludere dem, der ikke er en mulighed for dig, og finde frem til dem, der kunne være aktuelle at tjekke yderligere op på. Så held og lykke med at finde din nye a-kasse, hvis du endnu ikke har en.

Har du ingen a-kasse – find den billigste a-kasse på nettet
Er du ny på jobmarkedet, og har du endnu ikke fundet dig en a-kasse, kan det være på tide at få fundet en passende løsning. For det kan være rart at have en a-kasse, hvis du en dag skulle være uheldig og miste dit arbejde. Selvom det kan virke irriterende at skulle indbetale penge hver eneste måned, som du ikke får noget ud af her og nu, så er det stadig bedre at gå med livrem og seler og være på den sikre side, hvis du en dag skule blive afskediget.

Brug nettet til at finde den rette løsning
Men hvor skal du så gå hen for at finde den rette a-kasse til dine behov? Et godt sted at starte er på nettet, som når man skal finde så mange andre ting. Der findes et hav af hjemmesider, der sammenligner priser og fordele hos de forskellige a-kasser på markedet, og langt de fleste af dem er fuldt ud opdateret med de nyeste priser, så du kan være sikker på, at du finder noget, der er tidssvarende. Vær dog opmærksom på, at enkelte af hjemmesiderne ikke er subjektive, da de kan være afhængige af provisionsbetaling.

Den første er ikke altid den bedste
Et godt råd er ikke altid at gå efter den første og den bedste. Kender du eksempelvis kun til en enkelt a-kasse i forvejen, som du måske har set i tv-reklamer eller hørt om i radioen, så er det ikke nødvendigvis sikkert, at det er den bedste til dine behov. Så lad for din egen skyld være med at kaste din kærlighed over den første a-kasse, du kommer forbi, selvom den umiddelbart kan se fin ud. Der kan være andre derude, der er langt bedre, og derfor gør du klogt i at tjekke hele markedet, inden du vælger.

Snak med flere a-kasser for at få et bedre indblik
Hvis du falder over mere end en enkelt a-kasse, der virker interessant for dig og din situation, kan det også være klogt at tage en introducerende snak med de forskellige a-kasser. De er alle sammen mere end villige til at snakke i telefon med dig for at forklare dig, hvordan deres pakke hænger sammen. Og hvorfor nøjes med at høre nærmere om en enkelt løsning, hvis der er flere, der kan være interessante?

3 a-kasser hvor alle kan blive medlem
En lang række af de a-kasser, der findes på markedet, er knyttet til specielle fagområder eller uddannelsesbaggrunde. Derfor kan du som almindelige ansat ikke bare vælge lige netop den a-kasse, du gerne vil have. Dog er der tilsvarende også en række a-kasser, der er åben over for alle, og tre af dem vil du blive præsenteret lidt nærmere for her. Så har du måske et langt bedre grundlag for at finde frem til den helt rette løsning for dig og din nuværende situation.

Læs mere om a-kassen inden du vælger
Selvom du her kan få et indblik i, hvad de forskellige a-kasser tilbyder på, er det stadig en god ide at læse yderligere op på det, inden du vælger. Du kan klikke dig ind på de respektive a-kassers hjemmesider og tjekke op på deres tilbud, og hvis det er, er du selvfølgelig også velkommen til at læse mere om øvrige a-kasser på markedet. Der er ingen, der siger, at du skal vælge i blandt disse tre.