dinprisguide logo

Sammenlign de billigste webhotel og hosting priser

Vælg det ønskede webhotel og bestil direkte på udbyderens hjemmeside.
Vi tilbyder en uvildig formidling af priser og serviceydelser fra danske hosting og webhotel udbydere.
dinprisguide.dk er kommercielt drevet og modtager henvisningsprovision fra selskaberne og kan dermed holde denne service 100% gratis for forbrugerne.
dinprisguide.dk sammenligner ikke nødvendigvis alle hostingprodukter på markedet og er dermed ikke fuldt dækkende for hele markedet.

Guide til valg af hosting løsning

Webhosting behøver ikke at være dyrt
Skal du i gang med at lave din egen første hjemmeside, eller har du måske en hjemmeside i forvejen på et relativt dyrt webhotel, kan det være en god ide at læse med her. For det er for mange nemlig ikke nødvendigt at betale i dyre domme for sit webhotel. Der findes webhoteller på markedet til kun få kroner om måneden, og langt de fleste af dem har alt det, man har brug for, når man skal lave sin første hjemmeside, eller man bare har en lille en med få besøgende om måneden.

Kom nemt i gang med dit første webhotel
For mange kan det være lidt af en jungle at finde rundt i, når man står overfor at skulle købe sit første webhotel. Der er rigtig mange termer og ord, som kan være svære at forstå, og hvad er det nu, domæner er?
Men det behøver faktisk ikke at være så svært at få sin første hjemmeside op at stå. Faktisk kan du med et simpelt trick gøre det så let for dig at få lavet din egen første hjemmeside, så selv en fem-årig kan finde ud af det.

One-click install gør det enkelt for dig!
I al sin enkelthed består tricket i at vælge et webhotel, hvor du får “one-click install” med i købet. Det er en feature, som langt de fleste webhoteller inkluderer, når du vælger at bestille hos dem. Dog er det ikke alle, der har det, og derfor er det klogt lige at være vågen, når du skal vælge det rette webhotel til din første hjemmeside. Vælger du først et webhotel, hvor det ikke er med fra starten, må du enten helt undvære det, eller også kan det være, du skal betale i dyre domme for at få det tilknyttet. Så kan du lige så godt vælge et webhotel med one-click install fra starten.

Installer populære moduler med et klik!
At bygge sin egen hjemmeside kan lyde svært. Men nu hvor populære platforme som eksempelvis WordPress, der oprindeligt var beregnet til at blogge på, har bevæget sig langt over mod at være en general hjemmesideplatform, er det blevet utroligt enkelt at lave en hjemmeside, uden at kende til nogen som helst former for programmering eller webdesign.

Har du et webhotel med one-click install, kan du med et enkelt klik installere eksempelvis WordPress, og tyve sekunder efter kan du være i gang med at tilpasse din egen hjemmeside, helt uden at skulle rode med koder eller lignende.

Kom i gang på få minutter!
One-click install er altså genialt for dig, der har brug for at lave en hjemmeside, men som enten ikke er programmør selv, eller som måske ikke har råd eller lyst til at gå ud og hyre en til at klare jobbet. Og det er ikke kun WordPress, du kan vælge at installere med denen feature. One-click install er som regel spækket med platforme og systemer, som du kan installere på ganske få minutter med blot et enkelt klik.

Betaler du for meget for dit webhotel?
Mange betaler for meget for deres webhotel.

Når man køber sit første webhotel, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal gå efter, hvor meget det må eller ikke må koste, hvad man har brug for af features og hvor man skal købe det henne. Mange vælger at spørge teknisk anlagte venner, som måske har erfaring inden for det område, og mange mennesker ender ofte med at vælge en relativ dyr løsning, der måske kan det samme som et af de mere prisvenlige webhoteller på markedet. Det er bare ikke alle, der er klare over, at der er billige alternativer derude, der faktisk kan stort set det samme, som dyre webhoteller.

Små hjemmesider kræver ikke så meget!
Hvis du har en lille frisør, et malerfirma eller en konsulentforretning, eller du bare gerne vil have en hjemmeside til din familie eller dit kæledyr, er der formodentlig ikke tusinder af mennesker, der lægger vejen forbi hver eneste dag. Men alligevel er det ofte personer som disse, der går ud og betaler i dyre domme for kraftfulde webhoteller, selvom de egentlig godt kunne nøjes med en løsning til en brøkdel af prisen.
Små hjemmesider med få besøgende kræver ikke særlig meget power, og derfor er det fjollet at vælge en kæmpe motor, der kan køre 300 km/t, når din hjemmeside for altid vil køre med max 20 km/t. Der er ingen grund til at betale for meget mere, end det du har brug for.

Fordele og ulemper ved det billige webhotel
Men der må da være nogle ulemper ved de billige webhoteller, tænker du sikkert. Men det kommer helt an på, hvor du vælger dem. Det er muligt at finde webhoteller, der kræver betaling for features som backup, eller som ikke har gode kundeservicemuligheder. Men dem finder du både i den billige og dyre ende af prisklassen.

Så det er ikke sådan lige til at udpege fordele og ulemper, da det som oftest ikke er prisen, det kommer an på. Selvom nogle af de dyre webhoteller har en motor, der kan gå 300 km/t, er der også en del derude, som bare klæder sig sådan, uden egentlig at have mere at byde på, end et webhotel til 10 kroner om måneden.

Et godt tip er at tænke sig lidt om vælge med fornuften, når man skal lave sin første hjemmeside. Det kan også være, du allerede har en hjemmeside, og måske bare har brug for at vælge noget billigere, hvis du ikke får tusinder af besøgende hver eneste dag. I så fald er det bare med at komme i gang med at lede efter en mere prisvenlig løsning, uden at gå ned på kvalitet af selve hostingen.